Skip to content

Schedule

This is the overall program for this years two day conference that is held at the LEGOLAND® Hotel in Billund. Schedule is also available as a mobile App.

Training day (September 19th)

  • Attendee registration and welcome breakfast
  • 3 full-day concurrent sessions with 40-50 participants in each
  • Ask me Anything with Will Thompson
  • Invitation to evening dinner for participants and speakers

Conference day (September 20th)

  • Attendee registration and welcome breakfast
  • Keynote from Microsoft Product Group
  • 3 tracks with a total of 18 breakout sessions
  • Post-conference raffle and socialize

Monday, 19 September 2022

Auditorium B Room U11 Room U14

08:00

Reception
08:00 → 60 min

Registration and breakfast

09:00

Auditorium B
09:00 – 17:00

Improve Power BI performance by optimizing DAX

  • Advanced
  • DAX
  • External tools
  • VertiPaq
Room U11
09:00 – 17:00

Building Impactful Reports by Exploring the Art of Possible

  • Intermediate
  • Design
  • Vizualizing
Room U14
09:00 – 17:00

Analytics at scale with Power BI and Azure Synapse Analytics

  • Advanced
  • Azure Synapse
  • Datamart
  • Premium

17:15

Auditorium A
17:15 → 75 min

Ask Me Anything

19:00

Panorama Restaurant
19:00 → 120 min

Evening dinner

Tuesday, 20 September 2022

Auditorium A Room C Room D

08:00

Reception
08:00 → 60 min

Registration and breakfast

09:00

Auditorium A
09:00 → 10 min

Welcome

09:10

Auditorium A
09:10 → 50 min

Keynote

10:00

Reception
10:00 → 15 min

Break

10:15

Auditorium A
10:15 → 45 min

Optimizing composite models

  • Advanced
  • Composite Models
  • DAX
  • Modeling
Room C
10:15 → 45 min

Sensitivity labels and endorsement in Power BI – how to manage it.

  • Intermediate
  • Admin
  • Distribution
  • Governance
  • Security
Room D
10:15 → 45 min

Power BI Map Magic – Make amazing maps with Power BI

  • Intermediate
  • Vizualizing

11:00

Reception
11:00 → 15 min

Break

11:15

Auditorium A
11:15 → 45 min

Power BI security deep dive

  • Intermediate
  • Admin
  • Deployment
  • Security
Room C
11:15 → 45 min

DAX tweaks for graphical diversification of the report

  • Advanced
  • DAX
  • Vizualizing
Room D
11:15 → 45 min

Call Web APIs like a pro in Power Query

  • Intermediate
  • Power Query

12:00

Panorama Restaurant
12:00 → 60 min

Lunch

13:00

Auditorium A
13:00 → 45 min

Achievement Unlocked – Upgrading Your Visuals and Reports

  • Intermediate
  • DAX
  • Design
  • Vizualizing
Room C
13:00 → 45 min

Incremental Refresh and partition management

  • Advanced
  • Deployment
  • External tools
  • Modeling
Room D
13:00 → 45 min

Life as a Power BI Admin

  • Intermediate
  • Admin
  • Adoption
  • Governance
  • Premium
  • Security

13:45

Reception
13:45 → 15 min

Break

14:00

Auditorium A
14:00 → 45 min

Data modeling for experts with Power BI

  • Expert
  • Modeling
Room C
14:00 → 45 min

Financial reporting with Power BI

  • Advanced
  • Excel
  • Modeling

14:45

Reception
14:45 → 15 min

Break

15:00

Auditorium A
15:00 → 45 min

Power BI Premium – Practical Tips for making the most of it

  • Advanced
  • Admin
  • Governance
  • Premium
Room C
15:00 → 45 min

Power BI bookmarks

  • Intermediate
  • Design
  • Vizualizing
Room D
15:00 → 45 min

Data Shaping in Power BI with Power Query

  • Advanced
  • Dataflow
  • Design
  • Modeling
  • Power BI Desktop
  • Power Query

15:45

Reception
15:45 → 15 min

Break

16:00

Auditorium A
16:00 → 45 min

Work smarter with Power BI, Teams and Office

  • Intermediate
  • Distribution
  • Governance
  • Office 365
Room C
16:00 → 45 min

Lessons learned from optimizing enterprise data models

  • Advanced
  • Modeling
Room D
16:00 → 45 min

Datamarts – The good, the bad, and the ugly

  • Advanced
  • Azure Synapse
  • Dataflow
  • Datamart
  • Modeling
  • Power Query
  • Strategy

16:45

Reception
16:45 → 15 min

Break

17:00

Auditorium A
17:00 → 30 min

Raffle and Goodbye

Session and Speaker Management powered by Sessionize.com